• pokličite nas: 02 250 21 30, 051 688 555

  • optika@bastija.si

Športna in sončna dioptrijska očala

Blog Image

Športna očala

 

OČALA ADIDAS

Proizvajalec športnih in sončnih očal Adidas je eden izmed vodilnih na tem področju. Očala Adidas zagotavljajo popolno zaščito in prilagodljivost različnim pogojem uporabe. Adidas tehnologije izdelave okvirjev in stekel za očala veljajo za vodilne na tem področju. Zato se za ta športna in sončna očala odločajo najboljši športniki iz celega sveta. Če ste aktiven športnik ali rekreativec Vas bodo očala Adidas prepričala, da ste se odločili pravilno in da Vam je mar za Vaše oči.

PROGEAR EYEGUARD

PREPRIČLJIVA V VSAKI VLOGI

Močni in trajni polikarbonatni okvirji s polikarbonatnimi lečami, notranjo stransko oblogo, oblazinjenim nosnikom in posebno pritrditvijo leč za večjo varnost. Športni okvirji PROGEAR Eyeguard nudijo širše vidno polje v primerjavi z običajnimi športnimi okvirji.

ZA VEČJO UČINKOVITOST

Okoli 95 % svojega gibanja nadzorujemo z vidom. Tisti, ki pri športu dobro vidijo, bodo reagirali hitreje, bolj samozavestno in se bodo lažje izognili nevarnim situacijam. Športna očala PROGEAR Eyeguard nudijo široko vidno polje, vanje pa je mogoče vgraditi prilagojene leče z dioptrijo.

POPOLNO PRILEGANJE – ZA DOBER OBČUTEK

Kombinacija odličnih materialov, natančne izdelave in dobrega oblikovanja naredijo športna očala PROGEAR Eyeguard varna in udobna v vseh okoliščinah.

 

KOREKCIJSKA SONČNA OČALA Z DIOPTRIJO – POPOLNA SONČNA ZAŠČITA

Sončna očala  niso le modni dodatek, temveč imajo zelo pomembno vlogo pri zaščiti oči pred škodljivi sončnimi žarki. Sonce nam namreč poleg sončne svetlobe pošilja širok spekter elektromagnetnih žarkov. Med pozitivnimi žarki so tudi takšni, ki so za nas zelo nevarni. Gre za kratkovalovni žarek, ki je še posebej nabit z energijo. Človeško oko ga ne zazna, zato lahko našim očem povzroči težke posledice. Ker je naše oko občutljivo na vidno svetlobo od 380 nm do 780 nm, morajo imeti sončna očala faktor UV 400. Poleg dobre UV zaščite je pomembna kvaliteta materiala stekla, biti pa mora tudi dobro površinsko obdelano. Zahvaljujoč današnji tehnologiji lahko poleg običajnih očal z dioptrijo dobite tudi korekcijska sončna očala z dioptrijo. Sončna očala z dioptrijo so lahko izdelana za katerokoli dioptrijo in tudi za večino oblik okvirjev sončnih očal. Večja kot je dioptrija, bolj morajo biti stekla ravna, zato je izbira okvirjev včasih omejena. V naši optiki vam nudimo tudi zelo ukrivljena športna in sončna očala.

DOMOV