• pokličite nas: 02 250 21 30, 051 688 555

  • optika@bastija.si

Dobrodelno

Dobrodelna Bastija optika

 

PODARITE SVOJA STARA OČALA IN IZKORISTITE 20% POPUST ZA NAKUP NOVIH

Bastija optika skupaj s študenti medicinske fakultete maribor in slovensko sekcijo za tropsko in potovalno medicino ponovno organizira dobrodelno akcijo zbiranja starih očal.

Študentje Mariborske medicinske fakultete so se poleti 2013 odpravili na humanitarno medicinsko odpravo v afriško državo Malavi. domačinom iz vasic v okolici mesta Kasungu so tri mesece nudili osnovno zdravstveno oskrbo. Vsak delovni dan so nekaj časa namenili tudi pregledovanju vida in tako tekom odprave razdelili okoli 500 očal, ki smo jih predhodno z dobrodelno akcijo zbrali v sloveniji. Veliko ljudi je namreč slabovidnih, očala pa so pravo razkošje in privilegij in tako dostopna le manjšini premožnejših. Iz ambulante so tako odhajali z nasmeški na obrazih, saj so z očali lahko ponovno brali biblijo in lažje opravljali vsakodnevna opravila.

Pod okriljem slovenske sekcije za tropsko in potovalno medicino se v Malavi in druge revne države tretjega sveta vsako leto organizira več odprav. Zato je prav vsaka pomoč pri zbiranju očal za tamkajšnje prebivalce več kot dobrodošla.

Pomagajte tudi vi, podarite svoja stara očala in izkoristite 20% popust za nakup novih korekcijskih očal samo v optiki Bastija.

www.malawi2013.si

 

Oglejte si več fotografij iz dobrodelne odprave.